Cercyon në mitologjinë greke

Nerk Pirtz 04-08-2023
Nerk Pirtz

CERCYON NË MITOLOGJINË GREKE

Cercyoni ishte një mbret i vdekshëm nga mitologjia greke. Një mbret i Eleusis, Cercyon ishte më i famshëm për takimin e tij me heroin grek Tezeus.

Cercyon Mbreti i Eleusis

​Eleusis ishte një vend i rëndësishëm në Greqinë e Lashtë i famshëm për lidhjen e tij me Misteret Eleusinian, por ishte gjithashtu një mbretëri, e cila në një moment ishte e sunduar nga prindërit e mëparshëm, të lindur nga Cerycon.<3. nuk ka konsensus se kush ishin prindërit. Më së shpeshti Cercyon quhet djali i Poseidonit, i lindur nga një vajzë e mbretit Amficyton të Athinës, ose ndryshe Cercyon ishte një bir i një perëndie të ndryshme olimpike, Hephaestus .

Si një alternativë disa thonë se Cercyon ishte djali i të dashurit të Apollonit, Arnny Brachus dhe Brachus.

Mizoria e Cercyon

​Cercyon do të bëhej i njohur për mizorinë e tij, një tipar i shfaqur kur vritet vajza e tij. Alope ka kërkuar të fshehë shtatzëninë e saj dhe më pas djalin e saj të lindur nga perëndia. Alope kishte ekspozuar djalin e saj, megjithëse djali, i quajtur më vonë Hippotoon, kishte mbijetuar.

Shiko gjithashtu: Ceroessa në mitologjinë greke

Sekreti i Alope u zbulua kur foshnja e saj e shpëtuar u soll në oborrin e Cercyon, me mbretin që e njohupëlhurën me të cilën ai ishte mbështjellë.

Shiko gjithashtu: Porfirioni në mitologjinë greke

Cercyon do ta varroste të gjallë Alopen.

Cercyon dhe Tezeu

​Njohja e mizorisë së Cercyon do të përhapej shumë e gjerë, megjithëse për Cercyon u bë i çuditshëm për shkak të sfidës së çuditshme për vdekjen ndaj njerëzve<3. luftimi, me të huajt nuk ofroi alternativë veçse të pranonte sfidën. Cercyon do të ofronte një çmim për ata që mund ta bënin më mirë; mbretërinë e tij, por ata që humbnin do të vriteshin. Cercyoni, megjithëse kishte një forcë të madhe, dhe kështu nuk u mposht kurrë.

Megjithatë, Tezeu erdhi në Eleusis gjatë udhëtimeve rreth Gjirit Saronik, dhe për të pestën e Gjashtë Punëve të tij , Tezeu luftoi me Cercyon.

Theseus më në fund do të ishte më i fortë, megjithëse më në fund Cercyon do të ishte më i fortë për Theseus. duke e ngritur mbretin dhe duke e hedhur në tokë, duke e vrarë. Prandaj thuhet se Tezeu ka shpikur sportin e mundjes.

Tezeu lufton me Cercyon. Detajet e pjesës së poshtme të Kupës Aison - Luis García - CC-BY-SA-3.0

​Dikush thuhet se për Teseun kishte fjetur më pas me vajzat e Cercyonit, megjithëse të tjerë thonë se Alope ishte vajza e vetme e mbretit.

Duke thënë se duke u rrahur ishte e zakonshme, këto mund të kishin bërë Cercyon, por thanë se ishte e zakonshme, e rrahura e tyre ishte Eleu. fronin në Hippothon, kurNipi i mbretit Cercyon e identifikoi veten si bir i Poseidonit; Vetë Tezeu thuhej gjithashtu se ishte bir i zotit të detit.

Nerk Pirtz

Nerk Pirtz është një shkrimtar dhe studiues i pasionuar me një magjepsje të thellë për mitologjinë greke. I lindur dhe i rritur në Athinë, Greqi, fëmijëria e Nerk ishte e mbushur me tregime të perëndive, heronjve dhe legjendave të lashta. Që në moshë të re, Nerk u mahnit nga fuqia dhe shkëlqimi i këtyre historive dhe ky entuziazëm u bë më i fortë me kalimin e viteve.Pas përfundimit të një diplome në Studime Klasike, Nerk iu përkushtua eksplorimit të thellësive të mitologjisë greke. Kurioziteti i tyre i pangopur i çoi ata në kërkime të panumërta nëpër tekste të lashta, vende arkeologjike dhe të dhëna historike. Nerk udhëtoi gjerësisht nëpër Greqi, duke u futur në qoshe të largëta për të zbuluar mite të harruara dhe histori të patreguara.Ekspertiza e Nerk nuk kufizohet vetëm në panteonin grek; ata janë thelluar edhe në ndërlidhjet ndërmjet mitologjisë greke dhe qytetërimeve të tjera të lashta. Hulumtimi i tyre i plotë dhe njohuritë e thella u kanë dhënë atyre një këndvështrim unik mbi këtë temë, duke ndriçuar aspekte më pak të njohura dhe duke hedhur dritë të re mbi përrallat e njohura.Si një shkrimtar me përvojë, Nerk Pirtz synon të ndajë kuptimin dhe dashurinë e tyre të thellë për mitologjinë greke me një audiencë globale. Ata besojnë se këto përralla të lashta nuk janë thjesht folklor, por tregime të përjetshme që pasqyrojnë betejat, dëshirat dhe ëndrrat e përjetshme të njerëzimit. Nëpërmjet blogut të tyre, Wiki Mythology Greek, Nerk synon të kapërcejë hendekunmes botës së lashtë dhe lexuesit modern, duke i bërë sferat mitike të aksesueshme për të gjithë.Nerk Pirtz nuk është vetëm një shkrimtar pjellor, por edhe një tregimtar magjepsës. Rrëfimet e tyre janë të pasura me detaje, duke sjellë gjallërisht perënditë, perëndeshat dhe heronjtë. Me çdo artikull, Nerk i fton lexuesit në një udhëtim të jashtëzakonshëm, duke i lejuar ata të zhyten në botën magjepsëse të mitologjisë greke.Blogu i Nerk Pirtz, Wiki Greek Mythology, shërben si një burim i vlefshëm për studiuesit, studentët dhe entuziastët, duke ofruar një udhëzues gjithëpërfshirës dhe të besueshëm për botën magjepsëse të perëndive greke. Përveç blogut të tyre, Nerk është autor i disa librave, duke ndarë ekspertizën dhe pasionin e tyre në formë të shtypur. Qoftë përmes angazhimeve të tyre me shkrim apo të folur në publik, Nerk vazhdon të frymëzojë, edukojë dhe magjeps audiencën me njohuritë e tyre të pakrahasueshme të mitologjisë greke.