Aeolus of Thessaly dina Mitologi Yunani

Nerk Pirtz 04-08-2023
Nerk Pirtz

AEOLUS OF THESSALY DINA MITHOLOGI YUNANI

Aeolus nya éta ngaran sababaraha individu nu béda dina mitologi Yunani, salah sahijina nyaéta Raja Thessaly, kawentar ku jalma-jalma nu pangadeg eponymous tina Aeolians.

​Aeolus Putra Hellen

Aeolus putrana <10 Deules <10 <10 Deules <10 calion, dilahirkeun ka nimfa Naiad Orseis; Aeolus jadi lanceukna ka Dorus jeung Xuthus.

Tempo_ogé: Branchus dina Mitologi Yunani

Hellen jeung putra-putrana kaceluk pikeun jadi karuhun urang Yunani, sabab samentara Hellenes dingaranan Hellen, urang Dorian ngalacak karuhunna ka Dorus, Aeolians asalna ti Aeolus, jeung Achaeans><15 ti Xuths><15 sarta Achaeans><15 ti Xuths><5 putrana. 16>

​Aeolus Raja Thessaly

Aeolus bakal jadi Raja Thessaly, narima tanah ieu ti bapana, sarta sakumaha disebutkeun saméméhna rahayatna jadi katelah Aeolians.

Aeolus bakal nikah Enarete Enarete , jeung bapana Aeolus machus Yunani kawentar, putri Deoluimachus abdi. Daptar barudak Aeolus sanajan tumuwuh ngaliwatan abad, sakumaha jalma béda ditéang pikeun ngalacak karuhun maranéhanana deui ka putra Hellen.

​Putra Aeolus

Sumber-sumber pangkolotna, kaasup Hesiod, condong nyebut lima putra Aeolus, anu bakal jadi karuhun tina lima cabang tina Ras Aeolic. Ieu lima putra Aeolus nyaéta -

Atamas – Athamas nyaéta raja Boeotian, anu murangkalihna kaasup Helle jeung Phricus, sarta kawentar nikah ka Nephele, Ino jeung Themisto.

Cretheus – Cretheus nyaéta Raja pangadeg Iolcus, anu jeung Tyro jadi bapana Aesonheres,

Amythaon

>– Perieres nyaéta Raja Messenia anu nikah jeung Gorgophone, putri Perseus.

Salmoneus – Salmoneus nyaéta Raja Elis anu jahat anu ogé kasohor ku mumusuhan antara manéhna jeung Sisyphus.

Sisyphus – Salmoneus nyaéta Raja Elis anu jahat anu ogé kasohor ku mumusuhan antara manéhna jeung Sisyphus.

Tempo_ogé: Sciron of Megara dina Mitologi Yunani

Sisyphus – Sabot Sisyphus of Thanas of Corythus kapanggih ku Sisyphus kawentar. anjeunna.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Apollodorus engké bakal nambahan dua putra deui kana daptar anak Aeolus, kitu ogé lima putri -

Deion – Deion, atawa Deioneus, nyaéta Raja Phocis, anu bapana Cephalus diantarana, di mana Magnesa masihan nami kahiji ka Magnes

ng

Alcyone – Alcyone bakal jadi Ratu Trachis, sabab manéhna nikah ka Ceyx, putra Eosphorus.

Calyce – Calyce berpotensi pamajikan ti Aethlius of Elis

Cana. ce éta kakasih Poseidon, anu ngababarkeun dewa lima anak.

Perimede – Perimede bakal jadi pamajikan ti Potamoi Achelous, jeung indung tiOrestes jeung Hippodamas.

Pisidice – Pisidice bakal nikah ka Myrmidon sarta jadi indung ka Aktor jeung Antiphus.

Nerk Pirtz

Nerk Pirtz mangrupikeun panulis sareng panaliti anu gairah kalayan karesep anu jero pikeun mitologi Yunani. Dilahirkeun sareng digedékeun di Athena, Yunani, budak leutik Nerk dipinuhan ku dongéng dewa, pahlawan, sareng legenda kuno. Ti umur ngora, Nerk ieu captivated ku kakuatan sarta splendor carita ieu, sarta sumanget ieu tumuwuh kuat leuwih taun.Saatos réngsé gelar dina Studi Klasik, Nerk ngadédikasikeun diri pikeun ngajalajah jero mitologi Yunani. Panasaran insatiable maranéhanana dipingpin aranjeunna dina quests countless ngaliwatan naskah kuno, situs arkéologis, jeung catetan sajarah. Nerk ngumbara éksténsif sakuliah Yunani, venturing ka juru jauh pikeun uncover mitos poho jeung carita unstoled.Kaahlian Nerk henteu ngan ukur dugi ka pantheon Yunani; aranjeunna ogé geus delved kana interconnections antara mitologi Yunani jeung peradaban kuna lianna. Panalitian anu lengkep sareng pangaweruh anu jero parantos masihan aranjeunna sudut pandang anu unik dina subjek, nyéépkeun aspék-aspék anu kirang dipikanyaho sareng masihan terang kana dongéng anu kasohor.Salaku panulis anu berpengalaman, Nerk Pirtz tujuanana pikeun ngabagi pamahaman anu jero sareng cinta kana mitologi Yunani sareng pamiarsa global. Aranjeunna yakin yén dongéng-dongéng kuno ieu sanés ngan ukur folklor tapi narasi abadi anu ngagambarkeun perjuangan, kahayang, sareng impian abadi umat manusa. Ngaliwatan blog maranéhanana, Wiki Yunani Mitologi, Nerk boga tujuan pikeun sasak jurangantara dunya kuna jeung pamaca modern, sahingga alam mitis diaksés ka sadaya.Nerk Pirtz sanés ngan ukur panulis anu produktif tapi ogé juru dongéng anu pikaresepeun. Carita-caritana beunghar ku jéntré, ngahirupkeun déwa, déwi, sareng pahlawan. Kalayan unggal tulisan, Nerk ngajak pamiarsa dina perjalanan anu luar biasa, ngamungkinkeun aranjeunna neuleumkeun diri dina dunya mitologi Yunani anu pikaresepeun.Blog Nerk Pirtz, Wiki Greek Mythology, janten sumber anu berharga pikeun sarjana, mahasiswa, sareng peminat sami, nawiskeun pituduh anu lengkep sareng dipercaya pikeun dunya dewa Yunani anu pikaresepeun. Salian blog maranéhanana, Nerk ogé geus pangarang sababaraha buku, babagi kaahlian jeung markisa maranéhanana dina formulir dicitak. Naha ngaliwatan tulisan maranéhanana atawa ngajomblo diomongkeun umum, Nerk terus mere ilham, ngadidik, sarta captivate audiences kalawan pangaweruh unrivaled maranéhanana mitologi Yunani.